Historie

Bistrup gruppe

Bistrup gruppe blev officielt godkendt den 10/01-1978 af KFUM-spejdernes hovedbestyrelse.
Forud var gået et stort arbejde med at finde ledere, lokaler og materialer.
Vi startede gruppe op med et ”børnemøde”, det viste sig at være så stor en succes, at vi var nød til at dele dem op i to ulveflokke. Inden for kort tid kom der også trop- og seniorspejdere til.
Møderne afholdte vi på Bagterpskolen i en villa og et klasselokale. Vi flyttede senere til Lindevejskirken og tilhørende konfirmandlokaler. Da Lindevejskirken skulle bygges om blev materialerne som kirken var bygget af givet til gruppen som et beskæftigelsesprojekt.
Gruppen var efterhånden blevet så stor at der også var kommet bæver og junior til. Forældre-/Venneforeningen blev stiftet for at støtte op omkring gruppens aktiviteter, som vi siden hen har nyt godt af.
I takt med at gruppen voksede og fik flere resurser kunne vi deltage i udenlandske lejre. Vi har været i Norge og de senere år primært Skotland. Så sent som i sommeren 2014 havde vi spejdere afsted til Skotland for at holde lejr sammen med vores skotske venner.

Vi begyndte også at deltage i de store korpslejre samt centerlejre. Vi startede også en årlig tradition med at holde en årlig gruppetur, en tradition som stadig den dag i dag er en del af vores gruppe. For at skaffe penge til gruppens aktiviteter begyndte vi at lave loppemarkeder, første på Bagterpskolen, og siden på “Loppegården”. Dette er sidenhen blevet nedlagt, da overskuddet var for småt, i forhold til hvor meget energi det krævede at arrangere.
I februar 1998 brændte den første Bistruphytte ned efter en ildspåsættelse, dette kunne ikke stoppe vores efterhånden store gruppe og allerede 15. december 1998 stod en ny velindrettet hytte klar til indvielse.

Den dag i dag er det store set den samme hytte man oplever som i 1999, de små rester der var tilbage af den gamle hytte blev gemt. Mange år senere blev hvad der var tilbage af den gamle spejderhytte bygget til to store shelter som nu står på Degnevænget 141 i Bjergby.
Gruppens medlemstal har gennem årene ligget meget konstant omkring 100 medlemmer, og vi er en af de største grupper i Vest-Vendsyssel Distrikt.

Her ses Lindevejskirken inden den blev revet ned og ombygget til den første hytte
Her ses Lindevejskirken
inden den blev revet ned og ombygget til den første hytte
Her ses Bistruphytten som den står i dag
Her ses Bistruphytten som den står i dag